Poschoďová postel, jak si vybrat tu správnou?

Tuto postel využijete hlavně u dvou malých dětí a dětského pokoje menších rozměrů. Ušetří Vám místo pokoje, které mohou vaše děti využít na jiné aktivity a vytváří pouto mezi sourozenci, které přetrvá navždy.

Náš trh nabízí mnoho typů patrových postelí, ale jak si vybrat tu správnou? Co musí mít kvalitní poschoďová postel? Nejdůležitější je bezpečnost. Všechny děti jsou neposedné, rádi lezou a postel jim vytváří přímo ideální podmínky pro jejich vrtošivé povahy přímo v jejich světě, před spaním jsou to ještě prezentace svých schopnosti před svými sourozenci. Takže postel musí být hlavně z kvalitního materiálu, pevné konstrukce a s kvalitními spoji.

Postele z kovu
Výhody a nevýhody: na jedné straně výhoda pevné konstrukce s pevnými spoji, které je třeba při spojování opatřit vhodnou podložkou, aby postele nevrzaly. Na druhé straně nevýhoda s pocitu, že kov působí v dětském pokoji dost chladným dojmem a povrchová úprava, resp .. barvy postelí jsou dost fádní a nepříliš vhodné do dětského pokoje. Kovová postel je vyrobena s trubek svařováním a vytváří někdy nebezpečný prostor pro dítě, které rádo strká někde hlavičku, ale problém může být i při jejím vytažení.

Postele ze dřeva
Dřevo je přírodní materiál, hezky vypadá a také voní. Výrobci v této době používají na povrchovou úpravu laky, které jsou stálé a nejsou zdraví škodlivé. Postele se velmi dobře udržují a proto je patrová postel ze dřeva vhodná do dětských pokojů. Nevýhodou je spoj mezi jednotlivými prvky, proto doporučujeme spoje překontrolovat, popřípadě použít do spoje zpevňovací netěkavé lepidlo na dřevo.

Postele z laminované dřevotřísky
U tohoto materiálu je největší riziko na spojích, protože dřevotříska je materiál u něhož dochází k častějšímu rozpadnutí lepeného jádra při více namáhaných spojích a patrová postel je dost namáhána. Pokud se tento problém eliminuje, dřevotříska je materiál, který se dobře ošetřuje, je zde velká variabilita barev.

Úložný prostor
Praktické využití prostoru pod postelí je nauložení hraček pro děti, nebo slouží jako prostor k uložení peřin a polštářů, klasický peřináč ..

Poschoďová postel skládací
Praktickým a variabilním řešením je skládací poschoďová postel, kterou můžete dočasně využít jako palandu a po čase z ní udělat dvě samostatné postele. Vhodným a často používaným materiálem pro tento typ postelí je smrk nebo borovice.

Bezpečná poschoďová postel tedy musí mít:
  • Zábrany na horním bočním čele postele
  • Žebřík pevně ukotven ke konstrukci
  • Obroušené všechny ostré hrany
  • Pevné spoje konstrukce
  • Zdraví nezávadnou povrchovou úpravu
  • Kvalitní a pevné rošty